OKEx: Funds sent to Binance were not ours - CoinGeek

Crypto Banking Wars: Will Coinbase or Binance Become The Bank of The Future?

Crypto Banking Wars: Will Coinbase or Binance Become The Bank of The Future?
Can the early success of major crypto exchanges propel them to winning the broader consumer finance market?
https://reddit.com/link/i48t4q/video/v4eo10gom7f51/player
This is the first part of Crypto Banking Wars — a new series that examines what crypto-native company is most likely to become the bank of the future. Who is best positioned to reach mainstream adoption in consumer finance?
While crypto allows the world to get rid of banks, a bank will still very much be necessary for this powerful technology to reach the masses. We believe a crypto-native company, like Genesis Block, will become the bank of the future.
In an earlier series, Crypto-Powered, we laid out arguments for why crypto-native companies have a huge edge in the market. When you consider both the broad spectrum of financial use-cases and the enormous value unlocked through these DeFi protocols, you can see just how big of an unfair advantage blockchain tech becomes for companies who truly understand and leverage it. Traditional banks and fintech unicorns simply won’t be able to keep up.
The power players of consumer finance in the 21st century will be crypto-native companies who build with blockchain technology at their core.
The crypto landscape is still nascent. We’re still very much in the fragmented, unbundled phase of the industry lifecycle. Beyond what Genesis Block is doing, there are signs of other companies slowly starting to bundle financial services into what could be an all-in-one bank replacement.
So the key question that this series hopes to answer:
Which crypto-native company will successfully become the bank of the future?
We obviously think Genesis Block is well-positioned to win. But we certainly aren’t the only game in town. In this series, we’ll be doing an analysis of who is most capable of thwarting our efforts. We’ll look at categories like crypto exchanges, crypto wallets, centralized lending & borrowing services, and crypto debit card companies. Each category will have its own dedicated post.
Today we’re analyzing big crypto exchanges. The two companies we’ll focus on today are Coinbase (biggest American exchange) and Binance (biggest global exchange). They are the top two exchanges in terms of Bitcoin trading volume. They are in pole position to winning this market — they have a huge existing userbase and strong financial resources.
Will Coinbase or Binance become the bank of the future? Can their early success propel them to winning the broader consumer finance market? Is their growth too far ahead for anyone else to catch up? Let’s dive in.
https://preview.redd.it/lau4hevpm7f51.png?width=800&format=png&auto=webp&s=2c5de1ba497199f36aa194e5809bd86e5ab533d8

Binance

The most formidable exchange on the global stage is Binance (Crunchbase). All signs suggest they have significantly more users and a stronger balance sheet than Coinbase. No other exchange is executing as aggressively and relentlessly as Binance is. The cadence at which they are shipping and launching new products is nothing short of impressive. As Tushar Jain from Multicoin argues, Binance is Blitzscaling.
Here are some of the products that they’ve launched in the last 18 months. Only a few are announced but still pre-launch.
Binance is well-positioned to become the crypto-powered, all-in-one, bundled solution for financial services. They already have so many of the pieces. But the key question is:
Can they create a cohesive & united product experience?

Binance Weaknesses

Binance is strong, but they do have a few major weaknesses that could slow them down.
  1. Traders & Speculators Binance is currently very geared for speculators, traders, and financial professionals. Their bread-and-butter is trading (spot, margin, options, futures). Their UI is littered with depth charts, order books, candlesticks, and other financial concepts that are beyond the reach of most normal consumers. Their product today is not at all tailored for the broader consumer market. Given Binance’s popularity and strength among the pro audience, it’s unlikely that they will dumb down or simplify their product any time soon. That would jeopardize their core business. Binance will likely need an entirely new product/brand to go beyond the pro user crowd. That will take time (or an acquisition). So the question remains, is Binance even interested in the broader consumer market? Or will they continue to focus on their core product, the one-stop-shop for pro crypto traders?
  2. Controversies & Hot Water Binance has had a number of controversies. No one seems to know where they are based — so what regulatory agencies can hold them accountable? Last year, some sensitive, private user data got leaked. When they announced their debit card program, they had to remove mentions of Visa quickly after. And though the “police raid” story proved to be untrue, there are still a lot of questions about what happened with their Shanghai office shut down (where there is smoke, there is fire). If any company has had a “move fast and break things” attitude, it is Binance. That attitude has served them well so far but as they try to do business in more regulated countries like America, this will make their road much more difficult — especially in the consumer market where trust takes a long time to earn, but can be destroyed in an instant. This is perhaps why the Binance US product is an empty shell when compared to their main global product.
  3. Disjointed Product Experience Because Binance has so many different teams launching so many different services, their core product is increasingly feeling disjointed and disconnected. Many of the new features are sloppily integrated with each other. There’s no cohesive product experience. This is one of the downsides of executing and shipping at their relentless pace. For example, users don’t have a single wallet that shows their balances. Depending on if the user wants to do spot trading, margin, futures, or savings… the user needs to constantly be transferring their assets from one wallet to another. It’s not a unified, frictionless, simple user experience. This is one major downside of the “move fast and break things” approach.
  4. BNB token Binance raised $15M in a 2017 ICO by selling their $BNB token. The current market cap of $BNB is worth more than $2.6B. Financially this token has served them well. However, given how BNB works (for example, their token burn), there are a lot of open questions as to how BNB will be treated with US security laws. Their Binance US product so far is treading very lightly with its use of BNB. Their token could become a liability for Binance as it enters more regulated markets. Whether the crypto community likes it or not, until regulators get caught up and understand the power of decentralized technology, tokens will still be a regulatory burden — especially for anything that touches consumers.
  5. Binance Chain & Smart Contract Platform Binance is launching its own smart contract platform soon. Based on compatibility choices, they have their sights aimed at the Ethereum developer community. It’s unclear how easy it’ll be to convince developers to move to Binance chain. Most of the current developer energy and momentum around smart contracts is with Ethereum. Because Binance now has their own horse in the race, it’s unlikely they will ever decide to leverage Ethereum’s DeFi protocols. This could likely be a major strategic mistake — and hubris that goes a step too far. Binance will be pushing and promoting protocols on their own platform. The major risk of being all-in on their own platform is that they miss having a seat on the Ethereum rocket ship — specifically the growth of DeFi use-cases and the enormous value that can be unlocked. Integrating with Ethereum’s protocols would be either admitting defeat of their own platform or competing directly against themselves.

Binance Wrap Up

I don’t believe Binance is likely to succeed with a homegrown product aimed at the consumer finance market. Their current product — which is focused heavily on professional traders and speculators — is unlikely to become the bank of the future. If they wanted to enter the broader consumer market, I believe it’s much more likely that they will acquire a company that is getting early traction. They are not afraid to make acquisitions (Trust, JEX, WazirX, DappReview, BxB, CoinMarketCap, Swipe).
However, never count CZ out. He is a hustler. Binance is executing so aggressively and relentlessly that they will always be on the shortlist of major contenders.
https://preview.redd.it/mxmlg1zqm7f51.png?width=800&format=png&auto=webp&s=2d900dd5ff7f3b00df5fe5a48305d57ebeffaa9a

Coinbase

The crypto-native company that I believe is more likely to become the bank of the future is Coinbase (crunchbase). Their dominance in America could serve as a springboard to winning the West (Binance has a stronger foothold in Asia). Coinbase has more than 30M users. Their exchange business is a money-printing machine. They have a solid reputation as it relates to compliance and working with regulators. Their CEO is a longtime member of the crypto community. They are rumored to be going public soon.

Coinbase Strengths

Let’s look at what makes them strong and a likely contender for winning the broader consumer finance market.
  1. Different Audience, Different Experience Coinbase has been smart to create a unique product experience for each audience — the pro speculator crowd and the common retail user. Their simple consumer version is at Coinbase.com. That’s the default. Their product for the more sophisticated traders and speculators is at Coinbase Pro (formerly GDAX). Unlike Binance, Coinbase can slowly build out the bank of the future for the broad consumer market while still having a home for their hardcore crypto traders. They aren’t afraid to have different experiences for different audiences.
  2. Brand & Design Coinbase has a strong product design team. Their brand is capable of going beyond the male-dominated crypto audience. Their product is clean and simple — much more consumer-friendly than Binance. It’s clear they spend a lot of time thinking about their user experience. Interacting directly with crypto can sometimes be rough and raw (especially for n00bs). When I was at Mainframe we hosted a panel about Crypto UX challenges at the DevCon4 Dapp Awards. Connie Yang (Head of Design at Coinbase) was on the panel. She was impressive. Some of their design philosophies will bode well as they push to reach the broader consumer finance market.
  3. USDC Stablecoin Coinbase (along with Circle) launched USDC. We’ve shared some stats about its impressive growth when we discussed DeFi use-cases. USDC is quickly becoming integrated with most DeFi protocols. As a result, Coinbase is getting a front-row seat at some of the most exciting things happening in decentralized finance. As Coinbase builds its knowledge and networks around these protocols, it could put them in a favorable position to unlock incredible value for their users.
  4. Early Signs of Bundling Though Coinbase has nowhere near as many products & services as Binance, they are slowly starting to add more financial services that may appeal to the broader market. They are now letting depositors earn interest on USDC (also DAI & Tezos). In the UK they are piloting a debit card. Users can now invest in crypto with dollar-cost-averaging. It’s not much, but it’s a start. You can start to see hints of a more bundled solution around financial services.

Coinbase Weaknesses

Let’s now look at some things that could hold them back.
  1. Slow Cadence In the fast-paced world of crypto, and especially when compared to Binance, Coinbase does not ship very many new products very often. This is perhaps their greatest weakness. Smaller, more nimble startups may run circles around them. They were smart to launch Coinbase Ventures where tey invest in early-stage startups. They can now keep an ear to the ground on innovation. Perhaps their cadence is normal for a company of their size — but the Binance pace creates quite the contrast.
  2. Lack of Innovation When you consider the previous point (slow cadence), it’s unclear if Coinbase is capable of building and launching new products that are built internally. Most of their new products have come through acquisitions. Their Earn.com acquisition is what led to their Earn educational product. Their acquisition of Xapo helped bolster their institutional custody offering. They acqui-hired a team to help launch their staking infrastructure. Their acquisition of Cipher Browser became an important part of Coinbase Wallet. And recently, they acquired Tagomi — a crypto prime brokerage. Perhaps most of Coinbase’s team is just focused on improving their golden goose, their exchange business. It’s unclear. But the jury is still out on if they can successfully innovate internally and launch any homegrown products.
  3. Talent Exodus There have been numerous reports of executive turmoil at Coinbase. It raises a lot of questions about company culture and vision. Some of the executives who departed include COO Asiff Hirji, CTO Balaji Srinivasan, VP & GM Adam White, VP Eng Tim Wagner, VP Product Jeremy Henrickson, Sr Dir of Eng Namrata Ganatra, VP of Intl Biz Dan Romero, Dir of Inst Sales Christine Sandler, Head of Trading Hunter Merghart, Dir Data Science Soups Ranjan, Policy Lead Mike Lempres, Sr Compliance Vaishali Mehta. Many of these folks didn’t stay with Coinbase very long. We don’t know exactly why it’s happening —but when you consider a few of my first points (slow cadence, lack of innovation), you have to wonder if it’s all related.
  4. Institutional Focus As a company, we are a Coinbase client. We love their institutional offering. It’s clear they’ve been investing a lot in this area. A recent Coinbase blog post made it clear that this has been a focus: “Over the past 12 months, Coinbase has been laser-focused on building out the types of features and services that our institutional customers need.” Their Tagomi acquisition only re-enforced this focus. Perhaps this is why their consumer product has felt so neglected. They’ve been heavily investing in their institutional services since May 2018. For a company that’s getting very close to an IPO, it makes sense that they’d focus on areas that present strong revenue opportunities — as they do with institutional clients. Even for big companies like Coinbase, it’s hard to have a split focus. If they are “laser-focused” on the institutional audience, it’s unlikely they’ll be launching any major consumer products anytime soon.

Coinbase Wrap Up

At Genesis Block, we‘re proud to be working with Coinbase. They are a fantastic company. However, I don’t believe that they’ll succeed in building their own product for the broader consumer finance market. While they have incredible design, there are no signs that they are focused on or capable of internally building this type of product.
Similar to Binance, I think it’s far more likely that Coinbase acquires a promising young startup with strong growth.

Honorable Mentions

Other US-based exchanges worth mentioning are Kraken, Gemini, and Bittrex. So far we’ve seen very few signs that any of them will aggressively attack broader consumer finance. Most are going in the way of Binance — listing more assets and adding more pro tools like margin and futures trading. And many, like Coinbase, are trying to attract more institutional customers. For example, Gemini with their custody product.

Wrap Up

Coinbase and Binance have huge war chests and massive reach. For that alone, they should always be considered threats to Genesis Block. However, their products are very, very different than the product we’re building. And their approach is very different as well. They are trying to educate and onboard people into crypto. At Genesis Block, we believe the masses shouldn’t need to know or care about it. We did an entire series about this, Spreading Crypto.
Most everyone needs banking — whether it be to borrow, spend, invest, earn interest, etc. Not everyone needs a crypto exchange. For non-crypto consumers (the mass market), the differences between a bank and a crypto exchange are immense. Companies like Binance and Coinbase make a lot of money on their crypto exchange business. It would be really difficult, gutsy, and risky for any of them to completely change their narrative, messaging, and product to focus on the broader consumer market. I don’t believe they would ever risk biting the hand that feeds them.
In summary, as it relates to a digital bank aimed at the mass market, I believe both Coinbase and Binance are much more likely to acquire a startup in this space than they are to build it themselves. And I think they would want to keep the brand/product distinct and separate from their core crypto exchange business.
So back to the original question, is Coinbase and Binance a threat to Genesis Block? Not really. Not today. But they could be, and for that, we want to stay close to them.
------
Other Ways to Consume Today's Episode:
Follow our social channels: https://genesisblock.com/follow/
Download the app. We're a digital bank that's powered by crypto: https://genesisblock.com/download
submitted by mickhagen to genesisblockhq [link] [comments]

[Part 1] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q1:

Kava is a decentralized DEFI project, why did you implement the countries restrictions to run the node? Will there be such restrictions by the time of the mainnet?

Q2:

According to the project description it has been indicated that staking reward (in KAVA tokens) varies from 3 to 20% per annum. But how will you fight with inflation?

We all know how altcoins prices are falling, and their bottom is not visible. And in fact, we can get an increase in the number of tokens for staking, but not an increase in the price of the token itself and become a long-term investor.

  • Answer: Kava is both inflationary with block rewards, but deflationary when we burn CDP fees. Only stakers who bond their Kava receive inflationary rewards - users and traders on exchanges do not get this. In this way, rewards are inflated, but given to stakers and removed value from the traders who are speculating like a tax. The Deflationary structure of fees should help counterbalance the price drops from inflation if any. In the long-term as more CDPs are used, Kava should be a deflationary asset by design if all things go well

Q3:

In your allocation it is indicated that 28.48% of the tokens are in the "Token treasury" - where will these tokens be directed?

  • Answer: Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released.
  • No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q4:

Such a platform (with loans and stable coins) is just the beginning since these aspects are a small part of many Defi components. Will your team have a plan to implement other functions, such as derivatives, the dex platform once the platform is successfully launched?

  • Answer: We believe Kava is the foundation for many future defi products. We need stable coins, oracles, and other infrastructure first that Kava provides. Once we have that, we can apply these to derivatives and other synthetics more easily. For example, we can use the price feeds and USDX to enable users to place 100x leverage bets with each other. If they both lock funds into payment channels, then they can use a smart contract based on the price feed to do the 100x trade/bet automatically without counter party risk. In this way, Kava can expand its financial product offerings far beyond loans and stable coins in the future.

Q5:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer: This is a good #Q . Kava simply provides loans to users in USDX stable coins. What the users do is completely up to them. They can use the loans for everyday payments if they like. Leverage and hedging are just the main use cases we foresee - there are many ways people can use the CDP platform and USDX.

Q6:

Most credit platforms do not work well in the current market. What will you do to attract more people to use your platform and the services you provide? Thank you

  • Answer: Most credit platforms do not work well in the current market? I think that isn't correct at least for DeFi. Even in the bear market, MakerDao and Compound saw good user growth. Regardless, our efforts at Kava to build the market are fairly product and BD focused. 1) we build more integrations of assets and expand financial services to attract new communities and users. 2) we focus on building partnerships with high quality teams to promote and build Kava's core user base. Kava is just the developer. Our great partners like Ripple, Stakewith.Us, P2P, Binance - they have the real users that demand Kava. They are like our system integrators that package Kava up nicely and present it to their users. In order to grow, we need to deepen our partnerships and bring in new ones around the world.

Q7:

KAVA functions as a reserve currency in situations where the system is undercollateralized. In such cases new KAVA is minted and used to buy USDX off the market until USDX becomes safely overcollateralized.

Meaning, there will be no max supply of KAVA?

  • Answer: Yes, there is no max supply of Kava.

Q8:

Why Kava?

  • Answer: ...because people are long BTC and the best way to go long BTC without giving up custody is Kava's platform. Because it is MakerDao for bitcoin. Bitcoin has a 10x market cap of ETH and Maker is 10x the size of Kava. I think we're pretty undervalued right now.

Q9:

How do you plan to make liquidity in Kava?

  • Answer: Working with Binance for the IEO and as the first exchange for KAVA to trade on will be a huge boost in increasing the liquidity of trading KAVA.

Q10:

Most crypto investors or crypto users prefer easy transaction and low fees, what can we expect from KAVA about this?

  • Answer: Transaction fees are very low and confirm if seconds. The user experience is quite good on Tendermint-based blockchains.

Q11:

How do I become a note validator on KavA?

Q12:

It is great to know that KAVA is the first DEFI-supported project sponsored by Binance Launchpad, do you think this is the meaning that CZ brings: Opening the DEFI era, as a leader, you feel like how ?

  • Answer: We are the first DeFi platform that Launchpad has supported. We are a very strategic blockchain for major crypto like BNB. Kava's platform will bring more utility to the users of BNB and the Binance DEX. It feels good of course to have validation from the biggest players in the space like Cosmos, Ripple, CZ/Binance, etc.

Q13:

Since decentralized finance applications is already dominating, how do you intend to surpass those leading in the market?

  • Answer: The leaders are only addressing ethereum. BTC, XRP, BNB, ATOM is a much larger set to go after that current players cannot.

Q14:

What does Ripple play in the Kava's ecosystem, since Ripple is like a top tier company and it’s impressive that you are partnered with them?

  • Answer: Ripple is an equity investor in Kava and a big supporter of our work in cross-chain settlement research and implementations. Ripple's XRP is a great asset in terms of users and liquidity that the Kava platform can use. In addition, Ripple's money service business customers are asking for a stable coin for remittances to avoid the currency heading risk that XRP presents. Ripple will not use USDC or other stable coins, but they are open to using USDX as it can be XRP-backed.

Q15:

Considering the connectivity, Libra could be the biggest competitor if KAVA leverages interchain for efficiency.

  • Answer: With regard to USDX, it is important to understand the users interacting with the Kava blockchain have no counterparty that people could go after for legal actions. A user getting a USDX loan has no counterparty. The software holds the collateral and creates the loan. The only laws that would apply are to the very users that are using the system.

Q16:

Wonder how KAVA will compete with the tech giants

  • Answer: Libra is running into extreme issues with the US Senate and regulators. Even the G7-G20 groups are worried. Its important to understand that Libra is effectively a permissioned system. Only big companies that law makers can go after are able to run nodes. In Kava, nodes can be run by anyway and our nodes are based all over the world. It's incredibly hard for a law maker to take down Kava because they would need to find and legally enforce hundreds of business in different jurisdictions to comply. We have an advantage in this way over the larger projects like Libra or Clayton.

Q17:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Technical risk is unavoidable for DeFi. Only time will tell if a system is trustworthy and its never 100% that it will not fail or be hacked. This is true with banks and other financial systems as well. I think for DeFi, the technical risk needs to be priced in to the expected returns to compensate the market. DeFi does have a better user experience - requiring no credit score, identity, or KYC over centralized solutions.
  • With our multi-collateral CDP system, even with it overcollateralized, people can get up to 3x leverage on assets. Take 100 USD in BTC, get a USDX loan for 66 USDX, then buy $66 BTC and do another loan - you can do this with a program to get 3x leverage with the same risk profile. This is enough for most people.
  • However, it will be possible once we have Kava's CDP platform to extend it into products that offer undercollateralized financial products. For example, if USER 1 + USER 2 use payment channels to lock up their USDX, they can use Kava's price feeds to place bets between each other using their locked assets. They can bet that for every $1 BTC/USD moves, the other party owes 3x. In this way we can even do 100x leverage or 1000x leverage and create very fun products for people to trade with. Importantly, even in places where margin trading is regulated and forbidden, Kava's platform will remain open access and available.

Q18:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Kava believes that stable coins should be backed not just by crypto or fiat, but any widely used, highly liquid asset. We think in the future the best stablecoin would be backed by a basket of very stable currencies that include crypto and fiat or whatever the market demands.

Q19:

Compound, maker they're trying to increase their size via the competitive interests rates. THough it shows good return in terms of growth rate, still it's for short-term. Wonder other than financial advantage, KAVA has more for the users' needs?

  • Answer: Robert, the CEO of Compound is an investor and advisor to Kava. We think what Compound does with money markets is amazing and hope to integrate when they support more than just Ethereum assets. Kava's advantage vs others is to provide basic DeFi services like returns on crypto and stable coins today when no other platform offers that. Many platforms support ETH, but no platform can support BTC, XRP, BNB, and ATOM in a decentralized way without requiring centralized custody of these assets.

Q20:

The vast majority of the cryptocurrency community's priorities is symbolic pricing. When prices rise, the community rejoices and grows. When they fall, many people begin to cast in a negative way. How will KAVA solve the negative problem when the price goes down? What is your plan to strengthen and develop the community to persuade more people to look at the product than the price?

  • Answer: We believe price is an important factor for faith in the market. One of Kava's key initiatives was selecting only long-term partners that are willing to work with kava for 2 years. That is why even after 6 months, 0 private investor or kava team tokens will be liquid on the market.
  • We believe not in fast pumps and then dumps that destroy faith, but rather we try and operate the best we can for long-term sustainable growth over time. It's always hard to control factors in the market, and some factors are out of our control such as BTC price correlations, etc - however, we treat this like a public company stock - we want long-term growth of Kava and try to make sure our whole community of Kava holders is aligned with that the best we can.

Q21:

Do you have any plans to attract non-crypto investors to Kava and how? What are the measures to increase awareness of kava in non-crypto space?

  • Answer: We are 100% focused on crypto, not the general market. We solve the problems of crypto traders and investors - not the average grandma who needs a payment solution. Kava is geared for decentralized leverage and hedging.

Q22:

Adoption is crucial for all projects and crypto companies, what strategy are you gonna use/follow or u are now following to get Kava adopted and used by many people all over the world?

Revenue is an important aspect for all projects in order to survive and keep the project/company up and running for long term, what are the ways that Kava generates profits/revenue and what is its revenue model?

  • Answer: We have already partnered with several large exchanges, long-term VCs, and large projects like Ripple and Cosmos. These are key ways for us to grow our community. As we build support for more assets, we plan to promote Kava's services to those new communities of traders.
  • Kava generates revenue as more people use the platform. As the platform is used, KAVA tokens are burned when users pay stability fees. This deflates the total supply of Kava and should in most cases give rise to the value of KAVA like a stock-buyback in the public markets.

Q23:

In order to be success in Loan project of Cryptocurrency, I think marketing is very important to make people using this service without any registration. What is main strategy for marketing?

  • Answer: Our main strategy is to build a great experience and offer products that are not available to communities with demand. Currently no DeFi products can serve BTC users for example. Centralized exchanges can, but nothing truly trustless. Kava's platform can finally give the vast audiences of BTC, BNB, and ATOM holders access to core DeFi services they cannot get on their own due to the smart contract limitations of those platforms.

Q24:

Currently, some project have policies for their ambassadors to create a contribution and attract recognition for the project! So the KAVA team plans to implement policies and incentives for KAVA ambassadors?

  • Answer: Yes, we will be creating a KAVA ambassador program and releasing that soon. Please follow our social media channels to learn about it in the coming weeks.

Q25:

Currently there are so many KAVA tokens sold on exchanges, why is this happening while KAVA is going to IEO on Binance? Are those KAVA codes fake or not?

  • Answer: For everyone's safety, please understand Kava tokens do not exist yet and they will only exist starting with the Binance IEO. Any other token listings or offerings of Kava are not supported by Kava Labs and I highly discourage you all from trying to get them there. It is most likely a big scam. Please only trust Binance for this.

Q26:

KAVA have two tokens, the first is called Kava - a governance and staking token; the second is called USDX - an algorithmically managed crypto-backed stable coin. What are the advantages of USDX compared to other stablecoins such as: USDT, USDC, TUSD, GUSD, ...?

  • Answer: USDX is one of the few stablecoins to be fully backed by crypto-assets. This means that we do not deal with fiat to back the value, and thus we don't have some of the issues when it comes to storing fiat funds with banks and custodians. This also makes our product fully digital and built for the future of crypto growth.

Q27:

As a CEO, does your background in Esports and Gaming industry help anything to your management and development of KAVA Labs?

  • Answer: Esports no. But having been a multi-time venture-backed foundeCEO and have gone through the start-up phase before has made creating and running a 2nd company easier. Right now Kava is still small, Fnatic had over 80 employees. It was at a larger scale. I would say developing software is much more than doing the hardware at fnaticgear.com

Q28:

Why did Kava choose to launch IEO on Binance and not other exchanges like: Kucoin, Houbi, Gate, ....?

  • Answer: Kava had a lot of interest from exchanges to partner with for IEO. We decided based on a lot of factors such as userbase, diverse exposure across multiple regions and countries, and an amazing team that provides so much insight into so many communities such as this one. Binance has been a tremendous partner and we also look forward to continuing our partnership far into the future.

Q29:

Currently if Search on coinmarketcap has 3 types of stablecoins bearing the USDX symbol (but these 3 stablecoins are no information). So, what will KAVA do to let users know that Kava's USDX is another stablecoin?

  • Answer: All these USDX have no volume or listings. We will be on Binance. I am not worried.

Q30:

In addition to the Token Allocation for Binance Launchpad, what is the Token Treasury in the Initial Circulating Supply?

  • Answer: This is controlled by Kava Labs, but with the big cash we have saved from fundraising, we see no reason why these tokens would be sold on the market. The treasury tokens are for use in grants, ecosystem growth initiatives, development, and other incentive programs to drive adoption of the platform.

Q31:

How you will compete with your competitors? Currently i don't see much but for future how you will maintain this consistency ? No doubt it is Great and Unique project, what is the main problem that #KAVA is currently facing?

  • Answer: Because our industry is just starting out, I don't like to think of them as our direct competitors. We are all working to grow the size of the pie rather than get a larger slice from a small pie. The one thing that we believe will allow us to stand apart is the community we are building. Being able to utilize our own community along with Cosmos and our other partners like Binance for the IEO, we have a strong footing to get a lot of early users onto our platform. Also, we are also focusing on growing Kava internationally particularly Asia. We hope to build our platform for an even larger userbase than just the west.

Q32:

How do you explain your project to a random person who has never heard of your project?

  • Answer: non-crypto = Kava is a lending platform for users of cryptocurrencies.
  • crypto = Kava is a cross-chain DeFi platform for loans and stablecoins backed by BTC, BNB, XRP, ATOM and other major cryptocurrencies.

Q33:

Will KAVA team have a plan on implementing DAO module on your platform since its efficiency on autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer: All voting is already transparent on the Kava blockchain. We approved a number of proposals on our test net.

Q34:

how to use usdx token :only for your platform or you have plan to use usdx for payment ?

  • Answer: Payments is a nice use case, but demand for crypto payments is still small. We may choose to focus here later if demand for crypto payments increases. Currently it is quite small with the bulk of use remaining in trading and speculative use cases.

Q35:

Do you have plans to spread KAVA ecosystem across other continents. if yes, what are the strategies and how can I as a community member contribute to making it possible?

  • Answer: We are already across many continents - I don't think we are in antarctica yet. Africa might be light on nodes as well. I think as we grow on major exchanges like Binance, new node operators will get interested and help decentralize Kava further.

Q36:

Maker's CDP lending system is on top in this market and its Dominance is currently sitting on 64.90 % , how kava will compete will maker and compound?

  • Answer: adding assets like bitcoin which have more value and more users than ETH. It's a bigger market that Maker cannot compete with Kava in.

Q37:

Currently, the community is too concerned about the price. As prices rise, the community rejoice and grow, when falling, many people start throwing negatively. So what is KAVA's solution to getting people to focus on the project rather than the price of the token?

What is your plan to strengthen and grow the community to persuade more individuals to look at the product than the price?

  • Answer: We also share similar concerns as price and price direction is always a huge factor in the crypto industry. A lot of people of course are very short-term focused on flipping for bigger profits. One of the solutions, and what Kava has done, is to make sure that everything structured is for the long-term. So that makes sure that our investors and employees are all focused on long-term gains and growth. Locking vesting periods are part of that alignment. Another thing is that we at Kava are very transparent in our progress and development. We will be regularly posting updates within our own communities to allow our users and followers to keep up with everything we're up to. Please follow us or look at our github if you're interested!

Q38:

How did Kava get on Piexgo?

  • Answer: We did not work with Piexgo. We have not distributed tokens to any exchange other than Binance. I cannot speak to what is going on there, but I would be very wary of what is happening there.

Q39:

Why was the 1st round price so much lower than the current price

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.

Q40:

What is the treasury used for?

  • Answer: Kava's treasury is for ecosystem growth activities.
  • Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released. No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q41:

Everyone have heard about the KAVA token, and read about it. But it would be great to hear your explanation about it. What is the Kava token, what is it's utility? :)

  • Answer: The Kava token plays many roles. KAVA is the native staking token of the Kava blockchain and is used for securing the network. KAVA is delegated to validators, basically professional node operators that run highly-available servers to secure the Kava blockchain. The top 100 validators by weight of staked KAVA earn block rewards that range from 3-20% APR based on the total amount staked in the network. These rewards are split between the validators and the KAVA holders.
  • When users of the platform repay their loans, they must a stability fee (a percentage of the loan) in KAVA tokens. These tokens are burned by the system, effectively deflating the total supply overtime as more users use the CDP system.
  • KAVA is also the primary token used in governance of the platform. KAVA token holders can vote on key system parameter changes and upgrades such as what assets to support, how much USDX in total can be loaned by the system, what the debt-to-collateral ratio needs to be, the stability fees, etc. KAVA holders have a very important responsibility to govern the system well.
  • Lastly, Kava functions as a "Lender of Last Resort" meaning if USDX ever gets undercollateralized because the underlying asset prices drop suddenly and the system manages it poorly, KAVA is inflated in these emergency situations and used to purchase USDX off the market until USDX reaches a state of being over collateralized again. KAVA holders have incentive to only support the good high quality assets so risk of the system is managed responsibly.

Q42:

No matter how perfect and technically thought-out a DeFi protocol is, it cannot be completely protected from any unplanned situations (such as extreme market fluctuations, some legal issues, etc.)

Ecosystem members, in particular the validators on whom KAVA relies on fundamental decision-making rights, should be prepared in advance for any "critical" scenario. Considering that, unlike the same single-collateral MakerDAO, KAVA will be a multi-collateral CDP system, this point is probably even more relevant here.

In this regard, please answer the following question: Does KAVA have a clear risk management model or strategy and how decentralized is / will it be?

  • Answer: Simialar to other CDP systems and MakerDAO we do have a system freeze function where in cases of extreme issues, we can stop the auction mechanisms and return all collateral.

Q43:

Did you know that "Kava" is translated into Ukrainian like "Coffee"? I personally do love drinking coffee. I plunge into the fantasy world. Why did you name your project "Kava" What is the story behind it? What idea / fantasy did your project originate from, which inspired you to create it?

  • Answer: Kava is coffee to you.
  • Kava is Hippopotamus to Japanese.
  • Cava is a region in Spain
  • Kava is also a root that is used in tea which makes your mouth numb.
  • Kava is also crow in Hindi.
  • Kava last but not least is a DeFi platform launching on Binance :)
  • We liked the sound of Kava it was as simple as that. It doesn't have much meaning in the USA where I am from. But it's short sweet and when we were just starting, Kava.io was available for a reasonable price

Q44:

What incentives does a lender get if a person chooses to pay with KAVA? Is there a discount on interest rates on the loan amount if you pay with KAVA? Do I have to pass the KYC procedure to apply for a small loan?

  • Answer: There is no KYC for Kava. Its an open blockchain software platform where anyone with a computer can connect to it and use it.

Q45:

Let's say, I decided to bond my cryptocurrency and got USDX stable coins. For now, it`s an unknown stable coin (let's be honest). Do you plan to add USDX to other famous exchanges? Also, you have spoken about the USDX staking and that the percentage would be higher than for other stable coins. Please be so kind to tell us what is the average annual interest rate and what are the conditions of staking?

  • Answer: Yes we have several large exchanges willing to support USDX from the start. Binance/Binance-DEX is one you should all know ;)
  • The average annual rates for USDX will depend on market conditions. The rate is actually provided by the CDP fees users pay. The system reallocates a portion of those fees to USDX users. In times when USDX use needs to grow, the rates will be higher to incentivize use. When demand is strong, we can reduce the rates.

Q46:

Why should i use and choose Kava's loan if i can use the similar margin trade on Binance?

  • Answer: If margin is available to you and you trust the exchange then you should do whatever is cheaper. For a US citizen and others, margin is often not available and if it is, only for a few asset types as collateral. Kava aims to address this and offer this to everyone.

Q47:

The IEO price is $ 0.46 while the price of the first private sale is $ 0.075. Don't you think that such price gap can negatively affect the liquidity of the token and take away the desire to buy a token on the exchange?

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.
  • TLDR - I think KAVA is undervalued and the liquid supply of tokens is primarily from the IEO so its a safer bet than other IEOs. If the price drops, it will be from the overall market conditions or fellow IEO users not due private sale investors or team sell-offs.

Q48:

Can you introduce some information abouts KAVA Deflationary Fee Structure? With the burning mechanism, does it mean KAVA will never reach its max supply?

  • Answer: When loans are repaid, users pay a fee in Kava. This is burned. However, Kava does not have a max supply. It has a starting supply of 100M. It inflates for block rewards 3-20% APR AND it inflates when the system is at risk of under collateralization. At this time, more Kava is minted and used to purchase USDX off the market until it reaches full collateralization again.
  • TLDR: If things go well, and governance is good, Kava deflates and hopefully appreciates in value. If things go wrong, Kava holders get inflated.

Q49:

In your opinion what are advantage of decentralized finance over centralized?

  • Answer: One of the main advantages is not needing to pay the costs of regulation and compliance. Open financial software that is usable by anyone removes middle men fees and reduces the barrier for new entrants to enter and make new products. Also DeFI has an edge in terms of onboarding - to get a bank account or an exchange account you need to do lots of KYC and give private info. That takes time and is troublesome. With DeFi you just load up your funds and transact. Very fast user flows.

Q50:

Plan, KAVA how to raise capital? Kava is being supported by more than 100 business entities around the world, including major cryptocurrency investment funds like Ripple and Cosmos, so what did kava do to convince investors to join the project?

  • Answer: We have been doing crypto research and development for years. Ripple and Cosmos were partners before we even started this blockchain with Kava Labs. When we announced Kava the DeFi platform they knew us already to do good work and they liked the idea so they support us.
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

Ledger Nano S Bitcoin Wallet VS Private Key Security Bitcoin Whales press random buy and sell buttons live! Binance Flash Crash - ECB CBDC! How do you get from a private key to a Bitcoin address?  Part 12 Cryptography Crashcourse How To Install Ethereum Core Wallet (Quick And Easy Guide) Securing Bitcoins in Motion vs Bitcoins at rest: Qredo BITCOIN PRIVATE KEY FINDER Android  Blockchain private key android  PRIVATE KEY TRICK 2018 Jaxx Wallet How to Export Your Private Keys Tutorial Bitcoin Core vs. Bitcoin Cash - DRAMA EXPLAINED BillFodl - Secure Your Crypto Private Keys How To Send Receive Bitcoin In Bitcoin Core Wallet  Bitcoin Transaction

Hackers Are Shuffling Binance’s Stolen Bitcoin “[Changpeng Zhao] if you reveal your private keys for the hacked coins… you can decentralized-ly at zero cost to you coordinate a reorg to undo ... Bitcoin Diamond on Binance. EXCHANGE. Close. 32. Posted by. u/forkedtoungue. 1 year ago. Archived . Bitcoin Diamond on Binance. EXCHANGE. Any one know what kind of shady ass shit is going on with that shady ass coin BCD on Binance and Kucoin? it should’ve been delisted a long time ago IMO and some type of crime is underway and it makes everyone look bad. 42 comments. share. save hide report ... Der aktuelle Bitcoin-Kurs (14,879.64 $) im Live-Chart in EUR, USD & CHF im Überblick Bitcoin-Rechner Verfolge den aktuellen Kursverlauf live! But according to a Bitcoin Core developer, there is no reason to be concerned — at least not at the moment. No one can hack your Bitcoin wallet… yet. One of the beauties of Bitcoin is that if you are the only one that knows a private key, you are the only one with access to the BTC attached to that key. Just think of the phrase “not your ... “One of our private key holders is currently cooperating with a public security bureau in investigations where required. We have been out of touch with the concerned private key holder. As such, the associated authorization could not be completed.” OKEx did not provide further details as to who the “private key holder” was, their connection to its business, or the nature of the ... Digital money that’s instant, private, and free from bank fees. Download our official wallet app and start using Bitcoin today. Read news, start mining, and buy BTC or BCH. Note: Leaving all of your bitcoin and crypto holdings on exchanges exposes you to highly varying degrees of safety, security, privacy, and control over your funds and information as most exchanges are in custody of your private key. Perform your own due diligence and choose a wallet where you will keep your bitcoin before selecting an exchange ... Bitcoin uses a key pair to sell (or "take", depending on how you look at it) Bitcoin funds. One key is the public key, also known as the address, that specifies where funds are or are being transferred to or from. Anyone can "send" funds to any address using just their public key/"address". The public key/"address" is public information and anyone can know it. In fact, every public key ... Binance DigiByte Listing. Binance is currently the second-largest exchange on the Brave New Coin Exchanges tracking page with a daily recorded trading volume of just over US$1.6 Billion. I've only got Level 1 verification on Binance, so all I've done is verify my email and all that, but haven't submitted any official documents. So what am I restricted to do with only Level 1 verification? Can I still do all of the essentials?: deposit, withdraw, buy, sell? On Binance it says "24h Withdrawal Limit:2BTC" for Level 1. Is that it? If that's the only restriction, and I only trade ...

[index] [6260] [2584] [4341] [20472] [4677] [13734] [2700] [20974] [9549] [23839]

Ledger Nano S Bitcoin Wallet VS Private Key Security

Jaxx Wallet How to Export Your Private Keys Tutorial. In this video, I show you how to export your private keys from your Jaxx Wallet. Please remember to alw... Bitcoin at rest depends on public key cryptography for proof of ownership. The "law of the private key" simply says that whoever owns the private key or even a copy of the private key has 100% ... My videos are about Bitcoin, Ethereum, Blockchain and crypto currencies in general, to avoid scam, rip-off and fraud especially in mining. I'm talking about how you can invest wisely and do it ... Trade Ethereum on Binance: https://www.binance.com/?ref=10051338 Chat with us on Discord: https://discord.gg/9w7BxMn Follow me on Steemit: http://www.steemit... bitcoin private key finder download, get private key from bitcoin address bitcoin private key finder 2018, bitcoin private key with balance, bitcoin private key scanner, bitcoin private key brute ... The same applies to the storage of Bitcoin in most online wallets. The only way to really own your Bitcoin is to keep the key private for you. When you create a wallet with a software wallet, for ... Today I take a look at Billfodl – a backup for your crypto private keys, made out of steel. Designed to protect from the elements and provide peace of mind in the event of flood, fire and more ... 👇🏻Support the channel by using my affiliate links below👇🏻 Exchanges I'm using: Coinbase FIAT https://www.coinbase.com/join/59398125002bcc03276297d6 Bin... - Binance Exchange - One of the best exchanges to trade on! Amazing customer growth, security, and support! https://binance.crackingcryptocurrenc... - Coinbase - Looking to purchase your first ... How to send receive bitcoin in bitcoin core wallet. In this tutorial we are looking at how you can send and receive bitcoin easily. I will show you how to use bitcoin core to send and receive bitcoin.

#